packa.

camilla borde stiga upp ur stolen och sätta igång med packandet inför nyårslägret imorgon. men det stätar emot och just nu känns ett avsnitt av gossip girl mycket mera inspirerande.. kanske jag packar nån gång i natt runt två tiden. tror bestämt de e min nya plan. :D kanske ingen bra plan men den fungerar. tror jag.

julen e nu över vilket är skönt. man blir slapp o slö och  tänker inte alls på dett sanna budskapet.
och man glömmer all den lilla matematik som man lärde sig innan julen och sen skriver man ett prov som är så ruttet så man bara vill gräva ner sig men va kan man.. sånt e livet. nej nu ska jag nog se lite gossip girl. :D

gott nytt år!

jul.

julen närmar sig med stormsteg.. man kan nästan säga att den redan är här. som vanligt gör vår familj alting i sista minuten. just nu håller väl mina syskon på med att dekorera pepparkakshuset och sen ikväll ska vi klä julgranen. :D
men camilla kommer smita från all den uppståndelsen och åka till esse för att tillbringa julväntan i goda vänners sällskap. de e länge sen man sett många av dem.

camilla har utvecklat en liten liten clownfobi men hon berättar int hur hon fick den för då kommer bara den elaka maria skratta åt camilla. :(

nu ska camilla fortsätta fixa till saker här hemma så att de blir jul nån gång.. eller den kanske kommer på samma tid varje år meen.

god jul.

mången tid har passerat.

camilla borde sova men hon har äntligen lagt upp bilder på facebook från emmas student.

http://www.facebook.com/album.php?aid=53142&l=6d9b0&id=686204890

kvällen har spenderats hemma hos emma och det var riktigt trevligt, vi har lärt oss att om vi ska spela sällskapsspel ska det vara spel som vi behärskar annars blir det inte till något.

nu är det nog dags att krypa ner i min varma sköna säng. :D eller eventuellt göra ngt galet. vem vet.
gonatt.

sovdags.

jullovet har äntligen anlänt och camilla känner att de verkligen kom i tid. :) kvällen har spenderats på två olika julfester. först skolans där jag var en stor o säkert mycket "vänlig" ängel. sen så va ja även en bonde från byn långt inne i skogen. de gick väl nog hyftat om man man säger så men lite svårt va de att hålla koll på alla saker som man egentligen borde veta. men de löste sig nog ganska bra till slut. :)
camilla har även stickar lite mera på tröjjan och det börjar bli riktigt vacker.. men de kommer ta en stund till innan den e klar. men va ska int de gå. ja har ju två säsonger bones kvar. såg färdigt den andra idag. eller kanske man skall säga inatt. tihi.
igår spendera vi kvällen hos mia och imorgon ska vi spendera kvällen hos emma. skoj att vara omringad av en massa trevliga människor. o dessutom måste vi ju spendera tid med emma innan hon försvinner. men även hon kommer väl komma hem en dag hon med.
nej nu e de nog dags att ploxka skolböcker ur sängen och själv krypa ner dit.
gonatt.

duktiga lilla camilla.

fastän det finns tusen andra saker som lockar camilla i denna stund så sitter hon och gör sin historiska bildkavalkad. och hon är som nästan helt klar med första sidan. :D

imorgon bär det av till optikern som kanske kommer ge lilla fröken order om glasögon. men va ska ja int överleva de också.. eller så säger hon att dina ögon e nog bra o så får jag sitta i skolan med huvudvärk och ofokuserbara ögon.. eller så ser hon dåligt bara för att hon sitter framför sin dator och sover för lite på nätterna. :D

nu ska hon fortsätta med bildkavalkaden. de kommer väl ändå att ta hela natten...

skriven-på-tåget-upplagd-hemma-blogg.

Camilla sitter nu på tåget och kommer uppdatera sin blogg när hon kommer hem (alltså är jag hemma nu när du läser dett.) camilla har rest till och från Helsingfors och hunnit vara där allt på bara 12 timmar. Halleluja. NOT. Camilla e trött på tåg men mest trött e hon nog på alla de tusen skolsaker som ska vara klara imorgon bitti. Vilket betyder att jag antagligen måste göra mera när jag kommer hem. Men byapresentationen e klar och om jag får säga det själv blev den ganska snygg och profsig. Vi får ju sen se vad de andra tycker imorgon när jag visar den åt dem. :)


camilla sitter egentligen och skriver på sin tyska "uppsats" om sig själv som hon sen ska skicka iväg till tyskland och tysklandsutbytet. HJÄÄÄLP. Efter 2 perioder utan tyska är mina kunskaper inte riktigt vad de brukade vara. Men förhoppningsvis ska de väl smörjas upp och jag klarar hela grejjen galant. Camilla tror att hon ogillar långsamma människor. Människor som helt enkelt bara måste gå mitt i vägen framför en utan att flytta på sig när man försöker komma om dem. Och dessutom går de i samma takt som en snigel. Men man vet ju aldrig det kanske är deras dolda talang och då måste de väl ha rum att utveckla den nånstans utan att folk blir irriterade på dem. Men det är så svårt helt enkelt. Speciellt när man själv vill gå snabbt. Men de e ju inte ett problem i mindre städer och byar eftersom det inte finns så många människor där. :D t.ex. Purmo.




Igår var det lucia och det märktes kanske inte så mycket. Camilla tog sig en förtjänt sovmorgon och sov till halv 2. vet inte när det skulle ha hänt senast men. De kompenserades ju av min tidiga uppstigning idag för Helsingforsresan. Camilla var tillsammans med den kvinnliga delen av familjen och titta på den vackra lucian Sofie. (Grattis på födelsedagen!) det var en mycket stämningsfull lucia och ett mycket vackert program i Nykaabi kyrka. :)



nu e de bara att bita ihop och fortsätta med tyskan sen kan hon kanske belöna sig med nån film eller nåt. Men tåget borde nog komma hem snart för nu kom vi till Seinäjoki. HURRA!


sofie som lucia.

HURRA!

sjung om studentens lyckliga dar... osv ni vet resten. denna dag och fredagen har gått åt till att fira att emma fått mota sin vita mössa. :) fredag kväll var superskoj. och camilla har än en gång konstaterat att vi tycker nog om varandra i vår vänskapskrets fast de för utomstående kan vara en aning diffust. :) idag var camilla en god människa som steg upp allt för tidigt för att baka pepparkakor och äta en hel massa deg. :) sen gjorde hon in ved o oj va hon var duktig. efter veden bar det av till emmas på studentfest. de va hu skoj som helst. träffa en massa trevliga människor. o så fick vi sån god mat/doppas. när emma sent om sider slängde ut oss for vi till hannas o trakassera jonas. eller ja hjälpte honom duka på bordet för han skulle ha kalas. mera HURRA! sen åkte vi iväg till kokkola för att inta en alldeles underbar mat på en mycket fin restaurang. o de va mycket mat, men dyrt men de va de nog absolut värt. :D jag menar de e ju inte alla dagar man far ut och äta med en nybliven student mitt i kalla vintern,

denna dagen är det finlands självständighetsdag. :D MYCKET HURRA! men tyvärr missa ja slottsbalen me alla klänningar men man får väl se en hel del godingar i tidningen.

nu ska nog en trött camilla se lite bones innan hon ockuperar sängen.

bultande hjärta.

camilla har just varit och fyllt på mera ved i spisen ute i det fina nybygget. och det är en mycket påfrestande sak och bara för att min bror har fotograferat en massa tass-avtryck i snön med min kamera. och de var stora och nån sa att de va varg. hjääälp mitt hjärta bultar fortare än en kamel springer i öknen efter vatten bara när jag tänker på att snart måste jag ta mig ut till bygget igen för att elda mera. det ska inte vara på det här sättet. hjäälp mig någon anställ en bodygard eller nåt. nu ska jag fortsätta kvällen i bones tecken eller eventuellt gå och ta en mycket lång dusch. annars blir de en snabb. vi får se. nu lugnande film...

sandra är destruktiv!

sandra den elaka människan har just i denna minut eller något tidigare.. haft hämdaktion på en visst mariansk plagg. :)

skolan gör onda saker åt oskyldiga människors hjärnor!!


RSS 2.0